Ha vágysz egy kis testi és mentális felfrissülésre, sóbarlangunk különleges mikroklímája épp megfelelő hely a jógagyakorlásodra

Ha szeretnéd megtapasztalni a légzés és a mozgás közötti áramlás élményét, szeretnél elfáradni testileg, kikapcsolni mentálisan, gyere el hozzánk jógázni. Az enyhe sópárában végzett légzőgyakorlatokkal átlélegezzük a teljes tüdőt, mindeközben alaposan megmozgatjuk a test minden porcikáját. Kiscsoportos foglalkozásainkon (5 fő) minden gyakorló elmélyülhet az ászanákban, mindezt hangulatos fényekkel, kellemesen környezetben.

Jóga oktatóink – órarend

Kalászi Sóbarlang Hatha Jóga órák

Soóky Andrea jógaoktató

Soóky Andrea

Okleveles tradicionális jóga oktató  / Bemutatkozás

Órái:

Kímélő Hatha- kezdő és haladó

Hétfő – Szerda 18:15 – 19:15

Hatha Flow

Hétfő – Szerda 19:30 – 20:45

JELENTKEZEK A HATHA FLOW ÓRÁRA /ANDREA HÍVÁSA

__________________________________________________

Molnár Hajnalka

Tótok-Molnár Hajnalka jógaoktató

Tótok-Molnár Hajnalka jógaoktató

Okleveles tradicionális jóga oktató / Bemutatkozás

Órái:

Hatha jóga – kezdő és haladó

Kedd – Csütörtök 18:15 – 19:15

Kedd – Csütörtök 19:30 – 20:45

Pèntek 18:15 – 19:30

JELENTKEZEK AÓRÁRA / HAJNI HÍVÁSA

_______________________________________

Ungvári Anikó

Ungvári Anikó Jógaoktató

Okleveles tradicionális jóga oktató

Órái:

Senior jógaHétfő 8:30 – 9:30

Hatha jóga Kedd 8:30 – 9:30

Fitt Anya jóga Szerda 8:30 – 9:30

Yin jóga – Csütörtök 8:30 – 9:30

JELENTKEZEK AZ ÓRÁRA /ANIKÓ HÍVÁSA

___________________________________________________

Óratípusok

Hatha Jóga

Hatha jóga a világon a legelterjedtebb jóga irányzat. A jóga gyakorlása során mindig az egyensúlyra törekszünk, és ha elérjük ezt az állapotot, akkor megszűnnek a feszültségek,könnyeddé válik a gyakorlás. Ilyenkor a légzés is egyenletes, hangtalan, puha.

A Hatha jóga órákon célunk a gyakorlást  tökéletesíteni annak érdekében, hogy megvédjük a testünket az esetleges sérülésektől, túlerőltetéstől, optimálisan terheljük a testet, az izmokat, ízületeket és elérjük az egyensúlyi állapotot az ászana kivitelezésében. A hatha jóga nem cél, hanem csak a cél felé vezető eszköz.

Minden foglalkozást a jelenlévők aktuális állapotának, felkészültségének megfelelően alakítok. Ezért bátran jöhetnek akár kezdő gyakorlók is az óráimra.

Bárki jógázhat, nemtől és életkortól függetlenül, mivel minden korosztály számára pozitívan hat. Az órák 75 percesek, egy rövid ráhangolódást alapos bemelegítés követ, majd az ászanák felvétele következik a légzéssel harmóniában.

Az óra lezárásaként pedig relaxáció következik, amely során megfigyeljük az ászanák szervezetünkre gyakorolt hatásait, hagyjuk lecsendesedni az elme gondolatáramlását és a teste feltöltődni energiával.

Csak néhány a hatha jóga pozitív hatásai közül:

 • közvetlen hatása van az agyműködésre
 • javul a memóriánk, az összpontosító képességünk és a test-tudat koordinációnk
 • javítja az általános közérzetet és a koncentrációs készséget
 • pihentet és szellemi frissességet ad
 • javítja a légzéstechnikánkat
 • a tartást, erősíti az izomzatot, állóképességet fejleszt
 • erősíti az immunrendszert

Hatha Flow

Hogy mi is az a flow joga? A tradicionális hatha jóga ászanáiból( jóga pózok) építkező légies, kreatív műfaj, mely mindenki számára elhozza a fejlődést, legyen kezdő vagy haladó a gyakorlásban. Kipróbálhatsz benne olyan ászanákat is, melyekkel más jóga órán nem biztos, hogy találkozol.

Az egész egy folyamatos áramlás, melyben a kezdő ászanáktól építkezünk és haladunk a bonyolultabbak felé, közben körbejárjuk a test minden részletét. Elsőre szokatlannak tűnhet a folyamatos mozgás, de ahogyan elmélyülnek az ászanák, úgy válik egy meditatív mozdulatsorrá, melyben megtapasztalható a légiesség, az erő és rugalmasság. Az órát rövid ráhangolódással kezdjük, megvárjuk míg lecsillapodnak a gondolataink és elkezdjük figyelmünket befelé irányítani.

Az óra elején figyelmet szentelünk a különböző pránájáma gyakorlatoknak( jógalégzéseknek) is. Majd a bemelegítés során már egyszerűbb sorozatokkal mozgatjuk át testünket és hangoljuk az ászanák felvételére. A sorozatokkal átmozgatjuk a teljes testet, fejlesztjük a rugalmasságunkat és erőnlétünket egyaránt. A testi rugalmasság fejlődésével lassanként megtapasztalhatunk egyfajta mentális rugalmasságot is.

Az óra végéhez közeledve levezető, statikusan kitartott pózokkal nyugtatjuk a légzést és a szívverést. Végül, a jól megérdemelt óra végi relaxációval lecsendesítjük a gondolatokat, megpihenünk testben és lélekben. Néhány érv a jóga mellett: – növekvő éberség – fizikális fejlődés – testi és mentális egészség – testi és mentális rugalmasság – önismeret – türelem – kitartás

Óra hossza: 75 perc

Yin Jóga

A yin jóga jó erősen meditatív jellegű jógairányzat lágyan és mégis igen mélyen megdolgozza a testet fizikailag és energetikailag.

A yin jóga ászanái meglehetősen passzívnak tűnnek a ma ismert hatha jóga ászanákhoz képest. Többnyire a talajon ülve vagy fekve végezzük őket, miközben megpróbáljuk teljesen ellazítani izmainkat és kioldani a test feszültségeit.

Párnákat, takarókat használunk a testünk alátámasztására, hogy a lehető legkevesebb izommunkára legyen szükségünk. Hosszú ideig, három, öt, vagy akár tíz percig is kitartunk egy-egy pózt ebben az ellazult állapotban, ezáltal a test mélyebb rétegeibe, az izmok mögé jutunk el, és kihatunk a kötőszöveteink, az ízületeink, csontjaink és a belső szervek egészségére.

Óra hossza: 60 perc

Fitt Jóga

A fitt Jóga fő elemei a Hatha jóga ászanáira alapszik. Viszont egy intenzívebb, dinamikusabb, a testet jobban átmozgatóbb formában, melyben nem tartjuk ki sokáig az ászanákat. Tehát erőteljesebb zsírégető hatással bír. Az izmok, ízületek tudatos mozgatások által, fokozatosan megtanuljuk a mélyebb izmokat is használni,erősíteni.
Ha jól szeretnéd kezdeni a napod, kezd FITT Jógával!
Az órára minden korosztályt szeretettel várunk!
Óra hossza: 75 perc

Senior Jóga

A kor előrehaladásával a fizikai test és az elme is nagyon sok változáson megy át. Megváltozik a fizikai kondíció, lelassul az anyagcsere, romlik a keringés, csökken a csontok sűrűsége.
A jóga hatásai 50 év felett kifejezetten jótékonyak, mert javítja az állóképességet, a jógapózok által javul a keringés és az emésztés, segítenek elérni az elme nyugalmát, így az ember könnyebben el tudja fogadni a változásokat.
Az 50 év fölöttieknek összeállított jógagyakorlás, feltölti a testet energiával, és úgy erősíti az izmokat, csontozatot és javítja a tartást, hogy nem terheli túl az izmokat, ízületeket, csontozatot. A jóga hat a hormon és mirigyrendszerre, oldja a feszültséget, nyújtja a befeszült izmokat, nyugtatja az idegeket.
Óra hossza: 60 perc

Gerinc jóga

A hatha jóga testtartásaiból kiinduló gerincjóga olyan modern mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal.

Biztonságos, stabil, izolált gyakorlatsorral a teljes testet átmozgatjuk, majd óra végén relaxációban lazítunk. A gyakorlás során a jóga eszköztárát alkalmazva hangsúlyozottan foglalkozunk a gerinccel, a helyes tartás és helyes légzés tudatosításával, a cél a harmonikus test és lélek egységének megteremtése. Bárki számára könnyen kivitelezhető, örömteli fejlődést tesz lehetővé.

A Gerincjóga elsődleges célja a megelőzés, illetve az utókezelés. Egy preventív jellegű, biztonságos és hatékony mozgásterápia. Ötvözi a gerinctréninget és a jógát. A jógaászanák anatómiai és energetikai szempontból is „tökéletes“ testtartások: helyes gyakorlásuk kiegyensúlyozza az izomrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet saját gyógyító folyamatait, így harmonizálja a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat is. A rendszeres gyakorlással érezni fogja a jógázó a változásokat nem csupán a testben, de a közérzetben, a tudatosságban is.

A Gerincjóga legfőbb élettani hatásai:

 • javítja a tartást
 • erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
 • növeli az ízületi hajlékonyságot
 • növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
 • javítja a testtudatot
 • a koncentrációs készséget
 • a keringést
 • az emésztést
 • az általános közérzetet
 • növeli a magabiztosságot
 • oldja a stresszt
 • és vitalizál
Óra hossza: 75 perc

Jóga árak

60 perces órák:

1 alkalom – 1 800 Ft 

4 alkalmas jóga bérlet – 6 700 Ft

8 + 1 alkalmas jóga bérlet – 13 400 Ft

75 perces órák:

1 alkalom – 2 000 Ft 

4 alkalmas jóga bérlet – 7 300 Ft

8 + 1 alkalmas jóga bérlet – 14 000 Ft

Bérletek érvényessége:

4 alkalmas – 6 hét

8+1 alkalmas – 10 hét

Az óra kiscsoportos jellege miatt, kérjük a bejelentkezésedet az oktatónál!

FONTOS!

A jóga órára való bejelentkezést aznap 12.00-ig lehet lemondani. Az utolsó pillanatos vagy nem lemondott részvétel esetében, az alkalom levonódik a bérletből!

 Hívd bejelentkezésért az oktatókat: 
Soóky Andrea oktató telefonszáma: 
30/438-0912 Hívásért katt ide
Molnár Hajnalka oktató telefonszáma:
20/436-0789 Hívásért katt ide
Ungvári Anikó oktató telefonszáma: 
30/574-1570 Hívásért katt ide

Hasznos tanácsok hatha jógához

 • Érkezz 10-15 perccel órakezdés előtt, hogy nyugodtan fel tudj készülni az órára.
 • Óra előtt 2-3 órával már ne egyél, folyadékot viszont vegyél magadhoz.
 • Érkezz kényelmes, könnyű anyagú ruhában, öltözhetsz rétegesen is.
 • Ha szükségét érzed, hozz magaddal innivalót, lehetőség szerint szénsavmentes formában.
 • Telefonodtól vegyél búcsút erre a rövid időre, hagyd a táskádban, öltözőben.
 • Ha egészségügyi problémád van, jelezd előre az oktatónak.
 • Matracot, segédeszközöket biztosítunk, ha ragaszkodsz a sajátodhoz, hozd magaddal nyugodtan.
 • Mindig figyelj az oktató instrukcióira, a sérülések elkerülése érdekében.
 • Az óra teljes hosszában figyeld a tested jelzéseit, fogadd el az aznapi korlátaidat. Légy türelemmel.
 • Óra végén szívesen fogadjuk az észrevételeket, véleményeket.
 • Próbálj legalább heti rendszerességgel gyakorolni a fejlődés érdekében.  

Erdős Krisztina

Budakalász

"Szeptember óta járok Hajnihoz jógázni. Hosszú keresés és próbálkozás után megtaláltam nála azt a fajta mozgást és szellemiséget, amit régóta kerestem. Órái hangulatosak, meghittek, ő maga rendkívül figyelmes és segítőkész. Másfél óra, ami csak az enyém. Mindenkinek ajánlok egy próbát. Megéri!"