A Kalászi Sóbarlangban a száraz só technológiás beporlasztáshoz kizárólag az osztrák Salinen Budapest Kft. által forgalmazott „Pharmasal” nevű gyógyszerkönyvi tanúsítvánnyal rendelkező 99,98%-os tisztaságú NACL -ot (gyógysó) használjuk, mely maximálisan biztonságos és a legjobb hatást fejti ki minden korosztály számára. (lásd alább a specifikáció). Salinen hosszú évek óta bányássza a sót Ausztriában így nem igen van náluk hozzáértőbb csapat ma Magyarországon. http://www.salinen.com/hu/home

A gyermek homokozóban a lengyelországi, Wieliczka sóbányában bányászott kősó található illetve osztrák BIO só, mely szintén tiszta, adalékanyagmentes, természetes só.

A NACL azaz hétköznapi nevén konyhasó az egyik legfontosabb vegyület az embereknek és az állatoknak egyaránt.

Kristályos vegyület, ionrácsos anyag, melyet pozitív nátrium illetve negatív klorid ionok alkotják.

A nátrium-kloridot a kősó kibányászásával majd tisztításával vagy pedig a tenger víz lepárlásával állítják elő.

A forgalomban kapható konyhasók nagy része egyéb adalékanyagokat is tartalmaz mintpl. kálium-kloridot, cukrot, csomósodás-gátló szereket, fehérítő maradványokat.

Az első pillanattól a legfontosabb célunk az volt, hogy a Kalászi sóbarlangban valóban hatékony, gyors gyógyulást érjünk el. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű NACL.

Ha még nem járt nálunk jöjjön el és tapasztalja meg Ön is!

Pharmasal sóSó specifikáció