Egy himalájai sótégla fal meglétével egyszerre varázsolunk különleges hangulatot a lakásunkba, és javítjuk a levegő minőségét! 

Miben segít a sótégla fal?

Alapvetően kétféle sóból készíthetünk falat, Parajdi sórögből és Himalájai sótéglából. A himalájai sócsempe nem alkalmas összefüggő fal építéséhez. Mindkét sófal típus sokat segít a légúti megbetegedések, asztma, bronchitis, koncentrációs zavarok, alvászavarok, elektro-szmog, idegesség, allergiás megbetegedések ellen.

Hova érdemes a sótégla falat építeni ?

Otthoni használat esetén a sófalat a lakás azon helységeibe javasolt tenni ahol a legtöbbet tartózkodunk.Nappaliba ha van étkezőbe, illetve ha gyerekek miatt készíttetjük, akkor természetesem a gyerekszobába vagy egy kisebb helységbe, hogy a lehető legnagyobb koncentrációt érjük el.

FIGYELEM! A sótégla fal – ne kerüljön olyan helyiségbe vagy fal mellé, amely vizes vagy nedvesedik! Ugyanis a magas páratartalom hatására a sórészecskék feloldódnak. A só kikristályosodik vagy cseppfolyós állapotban a sós víz lefolyik a falon. A sótégla falat óvni kell a nagy nedvességtől!

Minél nagyobb felületben található egy sótégla fal a lakásunkban, a szép látvány mellett annál inkább növeli a jótékony hatását is.

Himalájai sótégla fal

Himalájai sótégla fal

Himalájai sótégla fal, fa keretben, meleg-fényű led világítással.

Parajdi sórög

Parajdi sórög

Parajdi sórög, fa kalodában.

A himalájai sótégla fal

Természetes, esztétikus, szilárd és időtálló anyag, mely különleges dizájnelemként akár az otthonod fő ékességévé is válhat. A sófal mögé helyezett led szalagokkal nagyon hangulatos, meghitt környezet alakítható ki irodákban, rendelőkben, intézményekben is. A szállodákban, hotelekben a “Zen” szoba kialakításánál elengedhetetlen egy nyugalmat sugárzó himalájai sótégla fal.

A természetes narancssárga színe mely a benne lévő vastól és mangántól van, pozitív hatású, feltölti az ember energiamezőit, melegít, felvidít és növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, visszahozza az életkedvet és elősegíti a koncentrálást.

A himalájai sókristály 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, több millió éve keletkezett az őstenger visszahúzódásakor.

Parajdi sórög

A sóterápia másik fontos résztvevője a parajdi sórög. Érdemes vele építkezni és a himalájai sótéglát díszítő elemnek használni ezzel megtörhetjük a szürkeséget és egy kis hangulatot varázsolhatunk a hozzá. Megfelelő választás ha nagy felületet szeretnénk akár több falra is mert az erős fa kalodában biztonságosan elhelyezhető és kiváló terápiás hatással bír.

A parajdi sórög laza szerkezetű, a légmozgás hatására válik ki belőle a só és az egyéb ásványi anyag. Összesen 84-féle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. Az őstengeri iszaptartalma következtében szürkés színűvé vált.

A parajdi sónak körülbelül 97%-a nátrium-klorid, a lényeg azonban a maradék 3%-ban van: az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyagok és nyomelemek teszik ki, amelyek számos pozitív hatással bírnak. A parajdi étkezési sónak körülbelül 1,2%-a vízben oldhatatlan iszap, amely a több tízmillió éve kiszáradt ősóceánból származik.

A parajdi sórög a bányászat során különböző méretekben kerül a kocsikba, de lehetőség van kérni kisebb vagy nagyobb méretűeket is.

A parajdi a világ egyik legegészségesebb és legjobb minőségű sója!

A kivitelezés

A sótégla mérete: 20 x 10 x 5 cm (nem méret pontos)

Ragasztó, fugázó: saját összeállítású anyag

Keret: natúr vagy egyedileg meghatározott színben lazúrozott fenyőfa

A led világítás: 

  • hozzáférhető technológiával van kiépítve
  • meleg fehér led szalag alumínium profilon. Élettartam: kb. 40.000 óra
  • rádió frekvenciás, távirányítós fényerő szabályzóval
  • lednek megfelelő, fém házas tápegységgel.
  • 2 év garanciával.

FONTOS! A himalájai sótéglákat rendesen össze kell ragasztani, ezáltal a mozgatása nehézkes. 

Az árajánlathoz szükséges adatok:

  • a fal mérete, magassága és szélessége
  • világítással vagy nélküle
  • helyszín ( város, kerület) – (emelet, tetőtér, földszint)
  • ha van fénykép a helyszínről, azt megköszönöm ha csatolja.

Budapesten és vonzáskörzetében a felmérés INGYENES!

Bővebb információ és referenciák megtekinthetőek a www.sofalepites.hu oldalon.

Bármilyen kérdés vagy árajánlattal kapcsolatban kérem keressen az alábbi elérhetőségek egyikén.

Üdvözlettel,

Somos Balázs

*Az oldalon látható képek saját referenciák

Sótégla fal