SÓTÁL AZ OTTHONODBAN

Ismered ezt a különleges de mégis egyszerű módszert az otthoni levegő fertőtlenítéséhez?

Ha az enyhébb megbetegedéseket nézzük akkor a januári – februári időszak főként az influenzáról és a felső-légúti megbetegedésekről szól.

Ráadásul most a “meleg” téli idő még pluszban segíti a vírusok terjedését, életben maradását is, de van egy nagyon egyszerű, természetes, de mégis hatékony módszer arra, hogy az otthoni levegőt tisztítsuk, illetve tisztán tartsuk.

sótál

sótál

Ez nem más mint egy 26% -os telített SÓOLDAT PÁROLOGTATÁSA.

Ehhez nincs is másra szükség csak egy megfelelő méretű üvegtálra 3 L, vízre és sóra.

A tálba töltsünk 1 kg tiszta sót, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy a tál pereme alatt legyen.

Az arány a  26 % -os telítettség eléréséhez 1:3

Érdemes a tál alá egy tálcát tenni, hogy megóvjuk a bútort. Figyeljünk arra, hogy az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk. Amennyiben a só már teljesen vagy nagy részben feloldódott akkor azt is tegyünk bele, de az 1 kg só sokáig elég.

Egy pár hét alatt a tál oldalát gyönyörű sókristályok szegélyezik és ha folyamatosan pótoljuk a vizet, készen is van a természetes légtisztító berendezésünk a lakásban.

Duplán hasznos, mert télen csökkenti a vírusok és baktériumok számát, nyáron pedig pollencsapdaként is működik. Egy lakásban többet is el lehet helyezni. Fontos,hogy a tálat ne tegyük le a talajra mert a sópára nehezebb mint a levegő így jobb fejmagasságba elhelyezni.

A tálat, sóval együtt vásárolhatjátok meg nálunk, mindösszesen 2590 Ft-ért!

Neked van már ilyen sótálad otthon?