MIBEN SEGÍT A SÓLÁMPA?

A Himalája sóból készült sólámpák
Már régóta vizsgálják kutatók a levegő pozitív töltésű részecskéinek az emberi szervezetre való egészségkárosító hatását.
Sajnos környezetünk levegője az egyre jobban elterjedt elektromos készülékektől (televízió, computer, mikrohullámú sütő, mobiltelefon stb.) valamint a dohányfüsttől egyre erősebben pozitívan ionizálttá válik.

A televízió vagy a számítógép előtt ülve 100-160 Hertzes elektromágneses frekvenciával bombázzuk a szobát, az agyhullámok azonban mindössze 8 Hertzen rezegnek. A számítógép tehát körülbelül 20-szor olyan gyorsan rezeg, mint az agyhullámok. Ennek következménye a koncentráció hiánya, az idegesség és az álmatlanság. Továbbá a szervezet szabad gyököket termel ebben az állapotban, amik többek között rákot is okozhatnak.

sómécses
A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.Viszont az emberi szervezet számára nagyon fontos a pozitív és negatív részecskék egyenlő aránya.

Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre.
Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos-átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak.

A só kristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a terem levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket, sugároznak ki, amiből nap, mint napenergiát tankolhatunk.
A sólámpa a benne levő izzótól, a sómécses a benne meggyújtott mécses lángjától felmelegszik, és ez által magába szívja a levegő nedvességét.
A nedvessé vált sólámpa ill. sómécses felületén ezáltal létrejön egy ionmező, nátrium, mint pozitív töltésű, Na klór, mint negatív Cl töltésű ionok lesznek jelen.
A sólámpa megköti negatív ionjaival a levegőben, többségben levő pozitív ionokat, ezáltal neutralizálja a környezetünket. Ez az állandó ioncsere a másodperc töredéke alatt folyik le.

Ezenkívül a sólámpák színeinek is gyógyító hatása van.
A sólámpákkal elvégzett tesztek azt bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekeknél, akik koncentrációs és alvási zavarokban szenvednek, rövid idő alatt jó eredmények érhetőek el.

Tipp: A sólámpát állítsuk lehetőleg a sugárzó készülékek (TV, számítógép) közelébe.

 

sólámpa

Színek a sólámpában

A világunk számára a szín élmény. A színek birodalmában rejlő törvényszerűségek megismerése és alkalmazása segíti a harmonikus élet kialakítását. A fizika, a világítás technika, a képzőművészet, a pszichológia, az építészet is a színek hatalmával teszi használhatóbbá, szebbé és ez által emberibbé a környezetünket.

A szín életünk lényeges tényezője. A színek eleven erőknek tekinthetők, az egészség és erő forrásai lehetnek, ha jól használjuk őket. A színek segítségével a környező természetből életadó, harmonizáló energiákat jutathatunk be szervezetünkbe. A fény gyógyító ereje általában ismert, a színeké már kevésbé, annak ellenére, hogy ezek a fény egyedi megjelenései.A sólámpák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig terjednek.

Ezek az egészséges színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre. Nemcsak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön, majd a meridiánokon keresztül az agy központi rendszerébe, ahol az anyagcsere háztartást irányító folyamatokat pozitívan befolyásolják. Valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol megindítják, elősegítik a regenerációs folyamatokat.

 

Kalászi Sóbarlang kis barlang

A színek hatásai az egyes szerveinkre

Vörös :
Gyógyítólag hat: A vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra, való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzés számot. Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő. Életerő, energiaadó, aktiváló.
Narancssárga:
Gyógyítólag hat: A klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra.
Pozitív hatású, feltölti az ember energiamezőit, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, visszahozza az életkedvet. Elősegítí a koncentrálást.
Sárga :
Gyógyítólag hat: A gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra. Idegkimerültségre, az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára jótékony hatású.
A sárga szín: citromsárga árnyalata serkenti az agy működését. Fokozza a kiválasztást, kedvezően hat a táplálkozási szervekre: gyomor, bél, máj, vese, lép, hólyag működésére, bőrhám sejteket aktiválja. Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat.
Javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja, önuralomhoz segít.
Fehér:
Gyógyítólag hat: Valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható,