A BOSSZANTÓ TAVASZI MEGFÁZÁS

Habár már itt van a tavasz, a náthát és a megfázást nem írhatjuk le teljesen. A csábító napsütés gyakran túl laza öltözködésre késztet, ráadásul a hosszú tél után vitaminraktáraink is lemerülőben vannak.

A bosszantó nátha, hagyományos nevén a megfázás, mindazon betegségek összessége, amelyet a felső légutakban vírusok okoznak. Sokszor előforduló megbetegedés, de többnyire nagyobb komplikációt nem okoz.

Viszont senki sem kedveli, hisz az orrdugulást és a tüsszögést, gyönge torokfájdalom, köhögés kíséri, amely pár nappal tovább is húzódhat a heveny náthás, orrfolyásos tüneteknél.

Főképp gyerekek esetében az első napokban láz is lehet. A nyári hónapokban bizonyos kórokozók hasmenést és hányást is okozhatnak.

Miben segít a száraz sóterápia nátha esetén?

A sóterápia megoldást jelenthet a náthára?

A belélegzett só erősíti a váladékképzést, reakcióba lép a nyálkahártyán lerakódott szennyeződésekkel is, amelyek így könnyebben eltávoznak a szervezetből, hiszen fellazulnak, és kiköhöghetővé válnak.

A káros, betegséget okozó mikroorganizmusok eltávolítása csillapítja az immunrendszer által természetes válaszaként létrehozott gyulladást, így csökken a további szövődmények kialakulásának kockázata is.

A lényeg, hogy a sóterápia közvetlenül a légúti betegség gyökerénél fejti ki a hatását és a gyulladást szünteti meg, mindenféle káros hatás nélkül.

Ebben az esetben a sóbarlangot kúraszerűen javallott látogatni, azaz egymást követően legalább 5-6 alkalommal,ezt a tünetek első megjelenésekor már érdemes elkezdeni, amennyiben nem áll fent lázas állapot. Kisgyermekek esetében 1 éves kortól ajánlott.

Emellett  jó hatásfokkal bír az aromaterápia is, azaz a megfelelő illóolajok használata. Megfázás esetén főleg az eukaliptusz fajták, fenyőfélék, indiai citromfű fejti ki a legjobb hatást illetve azok a speciális keverékek amelyeket külön erre a célra készítettek. Részleteket: itt találsz

Fontos:17949826_10203020530750001_1404992200_o

A szövődmények között talán a leggyakoribb a fül, az orrmelléküregek illetve a légcső baktériumos felülfertőzése, ekkor antibiotikumos kezelés is szükségessé válhat. Súlyosabb esetekben, legyengült vagy idős betegeknél bronchitis, tüdőgyulladás is előfordulhat szövődményként.

Megfázásban azonban nem segítenek az antibiotikumok akkor sem, ha az orrból vagy a köhögéskor ürülő nyák színezett.

Összegzésül, megfázás – nátha esetén felnőtt és kisgyermek korban is nagyban meggyorsítja a gyógyúlást egy megfelelő klímájú száraz sóterápiás kúra.

Felhasznált irodalom: http://www.hazipatika.com